Missie

Vercom International BV is al ruim 25 jaar producent van PE verpakkingsmaterialen en toeleverancier van een breed assortiment specialistische flexibele folies en verpakkingen vervaardigd uit één- en meerlaagse polyolefine grondstoffen, in zowel binnen als buitenland. Onze specialiteit is de productie van folies en verpakkingen middels blaasextrusie, flexodrukken en onder andere conversie.

Wij streven daarbij consequent naar innovatie, (technische) expertise van onze medewerkers inzake verpakkingsmateriaal en het aanbieden van onze producten tegen zeer scherpe prijzen, zodat onze afnemers hun verpakkingsbudget kunnen optimaliseren.

Visie

Vercom International BV is een betrouwbare producent en partner voor hoge kwaliteit specialistische PE folies en verpakkingen, die haar producten verkoopt op basis van continuïteit en lange termijn partnership met zowel haar leveranciers als haar afnemers.

Onze uitgangspunten

Wij bieden de beste oplossing voor het beschermen, opslaan en verzenden van producten en hanteren korte lijnen voor een snelle, heldere en duidelijke communicatie.

Wij beschikken over goed opgeleide medewerkers met verschillende disciplines en vakkennis, om snel te kunnen anticiperen op de wensen van onze afnemers en ontwikkelingen in de markt.

Bovendien beschikken wij over een ultra modern machinepark in Bulgarije met kwaliteitscontrole door het gehele proces. Kwaliteitsmanagement wordt uitgevoerd op basis van ISO-9001, FDA, UN en BRC-IoP.

mini_slide1
missie2
missie3
ons-productieproces

Historie

Vercom International BV te Wormerveer is met een jaarlijkse afzet van 23.000 ton Polyethyleen (PE) en 250 medewerkers, een eigen productie in Bulgarije en verkoopkantoren in België en Frankrijk, uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse producenten van éénmalige flexibele PE verpakkingsmaterialen.

Vercom International is in 1997 opgericht. In eerste instantie als handelsmaatschappij in verpakkingsmateriaal, maar om meer klant specifieke verpakkingsmaterialen te kunnen produceren, besloot Vercom al snel om in eigen machines te investeren.

Dit heeft geresulteerd in een eigen productielijn, waarbij flexibele plastic verpakkingen en folies van korrel tot eind product zelf geproduceerd konden worden, gevolgd door de bouw van een compleet ultramoderne West Europese fabriek in Bulgarije in 2001. Belangrijke beslissingen die er toe hebben geleid dat tot de dag van vandaag, hoogwaardige PE verpakkingsmaterialen en folies tegen een zeer scherpe prijs kunnen worden aangeboden.

Vercom International maakt onderdeel uit van de Vercom Holding, waaronder ook Asgro BV. Asgro is één van de grootste leveranciers van asbestverpakkingsmaterialen, waarbij niet door ons zelf wordt gesaneerd, maar wel een totaalpakket wordt aangeboden om te kunnen saneren.

Bij Vercom International wordt niet alleen gekeken naar vandaag, maar vanzelfsprekend ook naar de toekomst. Een toekomst waar innovatie, flexibiliteit, de juiste prijs en onze afnemers centraal blijven staan.

Vercom International Wormerveer
Vercom (01)

Service

Wij verzorgen het gehele proces zelf, van productie tot bedrukken en nabewerking. In vaktermen wordt dit extruderen, bedrukken en confectioneren genoemd. Vercom biedt daarmee alles op het gebied van éénmalige PE verpakkingsmaterialen en specialistische flexibele folies, om halffabricaten en eindproducten te verpakken, beschermen, sluiten, beveiligen en verzenden.

Scherpe prijzen
Met onze productie grotendeels ondergebracht in Bulgarije, kunnen wij identieke producten leveren tegen een lagere prijs. Onze afnemers merken daar verder niets van, omdat de verkoop, administratie, opslag en distributie via ons hoofdkantoor in Wormerveer plaatsvindt of via onze twee buitenlandse verkoopkantoren in België en Frankrijk.

Snelheid
Vercom International is een bedrijf van snelheid en korte levertijden met een flexibel logistiek systeem, waarbij alle producten op de juiste wijze en in optimale staat worden vervoerd en afgeleverd. Er wordt daarbij veel aandacht besteed aan het snel beantwoorden van vragen en afhandelen van offertes en het bieden van een volledige service.  Zowel voor- als achteraf.

Onze medewerkers
Wij zijn trots op de producten die wij produceren, maar begrijpen als geen ander, dat er meer producenten zijn die goed gefabriceerd verpakkingsmateriaal kunnen leveren. Bij Vercom is daarom gekozen om naast onze productie veel aandacht te besteden aan de selectie, kennis en training van onze medewerkers, want uiteindelijk maken zij het verschil.

Kwaliteit staat centraal

Het leveren van een competitief geprijsd product met een constant hoog kwaliteitsniveau is één van onze belangrijkste doelstellingen in de productieprocessen. Deze doelstelling bewaken wij van de inkoop van grondstoffen tot aan de aflevering van onze producten bij onze afnemers.

Door links te klikken op één van onze certificaten krijgt u een vergrote versie in beeld. U zult zien dat al onze certificaten ‘up to date’ zijn en dat Vercom International BV hiermee voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.

Doordat de eindproducten van Vercom International veelal rechtstreeks in contact komen met levensmiddelen, zijn wij certificeerd volgens de BRC norm voor Packaging and Packaging Materials Issue 6. (De BRC norm voor Packaging and Packaging Materials werd voorheen aangeduid als BRC-IoP. In versie 5 is deze aanduiding weggelaten.)

Packaging and Packaging Materials Issue 6 is een norm, opgesteld door de British Retail Consortium (BRC) en het Institute of Packaging. Zij stellen strenge eisen aan een voedselveiligheidssysteem voor producten van verpakkingsmiddelen.

Deze BRC norm zorgt ervoor dat wij:

• Een formeel risico-analyse systeem hebben ingevoerd.
• Over een gedocumenteerd managementsysteem beschikken.
• Onze standaarden, producten, processen en personeel worden beheerst.

Kwaliteitsmanagement binnen Vercom International krijgt vorm door het continu monitoren en optimaliseren van onze werkprocessen, machines en grondstoffen. Voldoende redenen om vertrouwen te hebben in Vercom International.

Privacystatement

Per 25 mei 2018 is de nieuwe privacywetgeving van de Europese Unie, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), in werking getreden.
Ook Vercom International BV respecteert uw privacy en wil u graag op de hoogte brengen over ons nieuwe privacybeleid.

Wij nodigen u dan ook van harte uit om ons privacystatement aandachtig te lezen. (Deze kunt u lezen door rechts op de afbeelding of door op de bovenstaande link te klikken.)

Uiteraard blijven wij u in de toekomst (per mail) graag (maar niet te vaak) op de hoogte houden van onze ontwikkelingen, nieuwsberichten en speciale aanbiedingen. Wilt u onze mailingen ontvangen? Stuur dan een email naar info@vercom.nl onder vermelding van aanmelden nieuwsbrief.

Wilt u onze mailingen niet langer ontvangen? Stuur dan een email naar unsubscribe@vercom.nl onder vermelding van afmelden nieuwsbrief. Uw persoonsgegevens zullen dan uit onze database verwijderd worden.

Duurzaamheidsprogramma

Kunststof verpakkingen zijn en blijven in vele gevallen de beste oplossing, die de kleinste voetafdruk nalaat op onze planeet. Als Vercom doen we ons uiterste best om deze voetafdruk zo klein mogelijk te houden.

Efficiëntie
Wij streven ernaar onze kunststofverpakkingen in te zetten als deze de meest optimale oplossing zijn. Daarnaast blijven wij voortdurend technisch innoveren, zodat we het aantal ingezette kilogram per toepassing zo laag mogelijk houden.

Recyclability
Zuivere kunststoffen zijn bijna oneindig te recycleren. Daarom probeert Vercom om de kunststof verpakkingen die het op de markt brengt, in een zo’n zuivere mogelijke vorm bij de klant in te zetten. Zo garanderen we dat we de kringloop zo lang mogelijk in stand houden, en beperken we het downcyclen.

Circulariteit
Gebruikte verpakkingen zijn de eerste stap naar nieuwe verpakkingen. Voor Vercom is het voltooien van de kringloop vanzelfsprekend. Wij gaan actief op zoek naar manieren om zo veel mogelijk gerecycleerde grondstoffen in de cirkel te houden. Vercom is dan ook QA-CER gecertificeerd, zodat u zeker bent van de grondstof mix waaruit uw producten werden samengesteld. Wij bieden u ook de mogelijkheid om de gebruikte verpakkingen via ons in de cirkel te houden. Onze verantwoordelijkheid hierin houdt niet op na levering van de bestelde goederen.

Duurzaam produceren
Kunststof verpakkingen produceren en transporteren is een energievretend proces. Vercom engageert zich niet alleen om dit energieverbruik tot het strikt noodzakelijke te beperken, maar ook om de verbruikte energie zo veel mogelijk uit hernieuwbare bronnen te halen.

Sociaal
Het begin en het einde van ons verhaal zijn steeds mensen. Vercom maakt er een hoofdzaak van om voor deze mensen te zorgen. Of het nu over onze collega’s, uw medewerkers of over de consument gaat, wij staan klaar om onze verantwoordelijkheid op te nemen, no matter what.

Vercom is sinds 2021 dan ook Laureaat van het Charter Duurzaam Ondernemen, uitgereikt door VOKA. Dit charter is gebaseerd op de 17 Sustainable Development Goals, zoals geformuleerd door de Verenigde Naties.

Ons team

Met de verschillende expertises binnen ons team kunnen wij snel anticiperen op uw wensen en de ontwikkelingen in de markt. Onze professionele en enthousiaste medewerkers denken graag met u mee en stellen alles in staat om aan uw wensen te voldoen en waar mogelijk advies te geven.

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden om het hele productieproces onder te brengen bij één leverancier? Onze medewerkers laten u graag middels een gespecificeerde offerte zien, wat u met de inkoop van PE verpakkingsmateriaal bij Vercom International direct kunt besparen, zonder dat u bespaart op kwaliteit en service. Het gespecialiseerde team van Vercom International staat elke werkdag voor u klaar!

Team

Uw contactpersonen van Vercom International

Steven Meester
Managing Director

Wouter Laks
Vestigingsmanager Nederland

Bart Stolk
Account Manager

Natasja Santema
Account Manager

Mark Roos
Account Manager

Michel Cohen
Account Manager

Pierre Kuik
Logistiek

Léon Charmant
Kwaliteitsmanager

Minne Telman
Marketing & Communicatie

René Kuiper
Financial Controller

Coming Soon
Coming Soon

Sabine Wesseling
Financiële Administratie

Eva Hagedoorn
Interne Sales

Joanna Imanska
Interne Sales

Quinten Verhulsdonk
Interne Sales

Uw contactpersonen van Vercom Belgium

Günther Geirnaert
 General Manager België

Mauk Haemers
Sales Manager

Luc Buyl
Account Manager België

Benté Declerck
Account Manager België

Koen Dieltiens
Account Manager België

Wim van Berkel
Key Account Manager
Nederland / Denemarken

Noa Van De Ginste
Interne Sales

Frederik Vandenbroucke
Interne Sales

Stacey De Bruyn
Interne Sales

Kenneth Billiau
Interne Sales

Frederick de Zutter
Interne Sales

Simon De Lille
Interne Sales

Milan Verstringe
Interne Sales

Jens Van Loo
Logistiek Verantwoordelijke

Jarl Hautekeete
Logistiek Assistent

Stefan Verdonck
Chef Magazijn

Bart de Meyere
Assistent Magazijn

Deborah Lahousse
Office Manager

Alexander Stroo
Financieel Manager

Dieter Ros
Marketing & Communicatie